Na ndiqni live!

Desc bg img Desc bg red

IPKO UNI Tournament

është garë eSports ndërmjet universiteteve dhe fakulteteve në Kosovë. 16 fakultetet do të garojnë mes vete në një total prej 5 lojërave të njohura në eSports gjatë 3 muajve të ardhshëm për të fituar titullin e IPKO Uni Tournament. Çdo javë të lojës, në varësi të pozicionit të tyre në lojëra, fakulteti do të marrë një numër të caktuar pikësh. Pas play-off-it, pikët mblidhen dhe shpallet fituesi i përgjithshëm i IPKO Uni Tournament.

Universitetet dhe kolegjet

  Thumb 603fd14d b25b 46e6 a8f8 6277fffa89de

  Fakulteti i Shkencave Kompjuterike në Universitetin “Ukshin Hoti”

 • Thumb 603fd14d b25b 46e6 a8f8 6277fffa89de

  Fakulteti i Shkencave Kompjuterike në Universitetin “Ukshin Hoti”

  Fakulteti i Shkencave Kompjuterike është një ndër njësitë mësimore shkencore të Universitetit të Prizrenit. Përmes programeve të veta të studimit, Fakulteti i Shkencave Kompjuterike ofron udhëzime dhe i përgatitë studentët për karrierë në industri dhe u mundëson që të krijojnë projekte të mëdha dhe të vogla në çdo kompani brenda apo jashtë vendit, si dhe të ndjekin studimet master.

 • Thumb 3fb8b721 9f1e 4606 9025 c36443ee3d5f

  Universiteti për Biznes dhe Teknologji

 • Thumb 3fb8b721 9f1e 4606 9025 c36443ee3d5f

  Universiteti për Biznes dhe Teknologji

  Universiteti për Biznes dhe Teknologji gjendet në Prishtinë dhe u themelua në vitin 2001. UBT është qendër e shquar e aktivitetit intelektual dhe kulturor në Kosovë, që përmirëson cilësinë e jetës së rajonit përmes shkathtësive, njohurive, përvojës dhe angazhimit të fakultetit, stafit, studentëve dhe ish-studentëve të vet.

  Ekipet

  Universiteti për Biznes dhe Teknologji [Blue]

  Universiteti për Biznes dhe Teknologji [Yellow]

  Universiteti për Biznes dhe Teknologji [Orange]

  Universiteti për Biznes dhe Teknologji [White]

  Universiteti për Biznes dhe Teknologji [Green]

 • Thumb af95be2f 321d 4c17 941c 7e42219bca42

  Fakulteti Juridik

 • Thumb af95be2f 321d 4c17 941c 7e42219bca42

  Fakulteti Juridik

  Fakulteti Juridik është institucioni i parë i arsimit të lartë në Kosovë që ofron arsimimin e juristëve në sistemin e arsimit ligjor përkundër ballafaqimit me shumë sfida. Fakulteti Juridik i është qasur seriozisht një procesi intensiv dhe të vazhdueshëm të reformës së arsimit, në përputhje me standardet më të avancuara evropiane dhe ndërkombëtare të arsimit të lartë.

 • Thumb d45da931 4bc9 4d91 a0f1 aeb941855575

  Fakulteti Ekonomik

 • Thumb d45da931 4bc9 4d91 a0f1 aeb941855575

  Fakulteti Ekonomik

  Fakulteti Ekonomik, që gjendet përkohësisht në Mitrovicë, është pjesë e Universitetit të Prishtinës. Gjatë historisë së vet të gjatë e ka pozicionuar veten si një nga institucionet e larta arsimore me bazë të mirë për planifikim të zhvillimit të ardhshëm.

 • Thumb e98896ab ed84 40c1 b51e 80999644cdb1

  Fakulteti i Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike

 • Thumb e98896ab ed84 40c1 b51e 80999644cdb1

  Fakulteti i Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike

  Fakulteti i Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike është një nga fakultetet që e përfaqëson Universitetin e Prishtinës. FIEK është i përkushtuar në ofrimin e arsimit cilësor për brezat e rinj të ekspertëve në fushat e inxhinierisë elektrike dhe kompjuterike, të cilët do të jenë shtytësit e zhvillimit ekonomik të vendit.

  Ekipet

  Fakulteti i Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike [Blue]

  Fakulteti i Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike [Yellow]

 • Thumb 762f4367 1669 4287 bc21 311c4fc80059

  Fakulteti i Bujqësisë dhe Veterinarisë

 • Thumb 762f4367 1669 4287 bc21 311c4fc80059

  Fakulteti i Bujqësisë dhe Veterinarisë

  Fakulteti i Bujqësisë dhe Veterinarisë është institucioni i vetëm për arsim të lartë në fushën e bujqësisë në Kosovë dhe është pjesë e Universitetit të Prishtinës.

 • Thumb 36fd8a51 a872 4d15 ac45 fde6ed1a0782

  RIT Kosova

 • Thumb 36fd8a51 a872 4d15 ac45 fde6ed1a0782

  RIT Kosova

  RIT Kosova është institucioni i vetëm i Kosovës i arsimit të lartë që jep diploma amerikane. RIT Kosova ofron diplomë Baçelor i Shkencës në Arte dhe Shkenca të Aplikuara nga Instituti i Teknologjisë i Rochester (Rochester Institute of Technology).

  Ekipet

  RIT Kosova [Blue]

  RIT Kosova [Yellow]

 • Thumb 1cff42fa 8011 4477 b1a6 dace1a42ee0e

  Fakulteti i Inxhinierisë Mekanike

 • Thumb 1cff42fa 8011 4477 b1a6 dace1a42ee0e

  Fakulteti i Inxhinierisë Mekanike

  Fakulteti i Inxhinierisë Mekanike është njësi akademike e Universitetit të Prishtinës ku studentët përgatiten në fusha të ndryshme për tregun e punës dhe zhvillimin e projekteve profesionale në fushën e inxhinierisë dhe industrisë.

 • Thumb 3020fb45 82b1 4cba 862f c43ad69167d6

  Kolegji Universum

 • Thumb 3020fb45 82b1 4cba 862f c43ad69167d6

  Kolegji Universum

  Kolegji Universum u themelua në mars të vitit 2005, në Prishtinë dhe Ferizaj. Është i njohur për historikun e vet akademik, hapësirat për hulumtim dhe mundësitë ndërkombëtare që u ofrohen studentëve dhe stafit akademik të vet dhe është qendër për bursa, hulumtime dhe veprimtari krijuese.

 • Thumb 562f1551 2f45 4768 b6a1 9bf2e514df65

  Universiteti i Shkencave të Aplikuara në Ferizaj

 • Thumb 562f1551 2f45 4768 b6a1 9bf2e514df65

  Universiteti i Shkencave të Aplikuara në Ferizaj

  Universiteti i Shkencave të Aplikuara në Ferizaj (UShAF) u themelua në korrik të vitit 2015 nga Kuvendi i Republikës së Kosovës, pas një tradite profesionale 40 vjeçare të Fakultetit të Shkencave të Aplikuara në Ferizaj, si pjesë e Universitetit të Prishtinës.

IPKO Telekomunikimet, njihet si kompania e telekomunikacionit me rritjen më të shpejtë në Evropë. E themeluar më 1999, IPKO është zhvilluar suksesshëm – nga ofruesi i parë i internetit në mbarë Kosovën – në një ndërmarrje moderne, që ofron spektër të plotë shërbimesh dhe përmbajtjesh të integruara në komunikime mobile, telefoni fikse, televizion kabllor digjital, internet dhe media.

Bambo

Disiplinat

Medium 151e575f 5c27 49b7 8de4 dea83212469d
Medium 66eec179 627f 464f af28 6c4669b5cbae
Medium 96d55764 4a4d 429f a046 a9858d342202
Medium be328b0a 017c 44ad ad60 7e16ce9c7719
Medium 683ec025 962d 4578 931c 5d752ad6d492

FIFA 21 është një nga video-lojërat sportive më të popullarizuara deri më sot që ka një komunitet të madh dhe besnik. Mënyra që fakultetet do të luajnë është mënyra FIFA Ultimate Team e cila përdoret më shpesh në garat e esport. Një lojtar nga çdo fakultet do të garojë në formatin e vetëm eliminues me çerekfinale Bo1 dhe gjysmëfinale Bo3, vendin e 3-të dhe sprovat finale.

Counter-Strike: Global Offensive, një nga titujt më të famshëm të esports në zhanrin e lojërave FPS, duhej të ishte pjesë e këtij turneu gjithashtu. Për 5 ditë ekipet e fakultetit me 5 lojtarë do të garojnë në ndeshjet e Bo1, ndërsa një ndeshje emocionuese e Bo3 na pret në gjysmëfinale, në vendin e 3-të dhe në finale.

Rocket League është kombinimi perfekt i automjeteve dhe futbollit që krijon një kryevepër vizuale në fushat virtuale. Në këtë super lojë, do të marrin pjesë nga dy lojtarë nga secili fakultet në ndeshjet Bo3 dhe Bo5 deri në finale ku ekipet do të përplasen në një ndeshje të madhe Bo7.

Titulli më i njohur MOBA në botë, League of Legends, gjithashtu është pjesë e IPKO UNI Tournament. Nëpërmjet formatit të mirënjohur 5v5, ne do të ndjekim ndeshjet emocionuese Bo1 dhe ndeshjet Bo3 në gjysmëfinale, vendin e 3-të dhe finalen e ekipeve të fakulteteve tona.

Përgjatë 2 ditëve dhe 8 raundeve, ekipet me 4 lojtarë do të luftojnë në titullin më të popullarizuar të Battle Royale esport - PUBG: Battlegrounds. Në ato 2 ditë ekipet do të tregojnë se kush është më i saktë dhe, me pak fat, do të fitojnë Winner Winner Chicken Dinner.

Tabela

Emri FIFA 21 CS:GO Rocket League LoL PUBG Pikë
Universiteti për Biznes dhe Teknologji [Blue] 240 240 140 140 220 980
Universiteti për Biznes dhe Teknologji [Yellow] 140 140 240 240 160 920
Fakulteti i Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike [Blue] 180 20 60 120 120 500
Universiteti për Biznes dhe Teknologji [Orange] 120 60 180 60 75 495
Fakulteti Ekonomik 60 180 40 20 0 300
Universiteti për Biznes dhe Teknologji [White] 60 60 20 60 0 200
Fakulteti i Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike [Yellow] 0 60 0 60 60 180
Universiteti për Biznes dhe Teknologji [Green] 0 20 0 20 90 130
RIT Kosova [Blue] 0 60 0 0 0 60
Fakulteti Juridik 20 20 0 20 0 60
Fakulteti i Shkencave Kompjuterike në Universitetin “Ukshin Hoti” 20 20 0 20 0 60
RIT Kosova [Yellow] 0 20 0 20 0 40
Kolegji Universum 0 20 0 0 0 20
Fakulteti i Bujqësisë dhe Veterinarisë 0 20 0 0 0 20
Universiteti i Shkencave të Aplikuara në Ferizaj 0 0 0 0 0 0
Fakulteti i Inxhinierisë Mekanike 0 0 0 0 0 0
Emri FIFA 21 CS:GO Rocket League LoL PUBG Pikë
Emri FIFA 21 CS:GO Rocket League LoL PUBG Pikë
Emri FIFA 21 CS:GO Rocket League LoL PUBG Pikë
Emri FIFA 21 CS:GO Rocket League LoL PUBG Pikë
Emri FIFA 21 CS:GO Rocket League LoL PUBG Pikë
Emri FIFA 21 CS:GO Rocket League LoL PUBG Pikë
Emri FIFA 21 CS:GO Rocket League LoL PUBG Pikë
Emri FIFA 21 CS:GO Rocket League LoL PUBG Pikë
Emri FIFA 21 CS:GO Rocket League LoL PUBG Pikë
Emri FIFA 21 CS:GO Rocket League LoL PUBG Pikë
Emri FIFA 21 CS:GO Rocket League LoL PUBG Pikë
Emri FIFA 21 CS:GO Rocket League LoL PUBG Pikë
Emri FIFA 21 CS:GO Rocket League LoL PUBG Pikë
Emri FIFA 21 CS:GO Rocket League LoL PUBG Pikë
Emri FIFA 21 CS:GO Rocket League LoL PUBG Pikë
Emri FIFA 21 CS:GO Rocket League LoL PUBG Pikë
Universiteti për Biznes dhe Teknologji [Blue] 240 240 140 140 220 980
Universiteti për Biznes dhe Teknologji [Yellow] 140 140 240 240 160 920
Fakulteti i Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike [Blue] 180 20 60 120 120 500
Universiteti për Biznes dhe Teknologji [Orange] 120 60 180 60 75 495
Fakulteti Ekonomik 60 180 40 20 0 300
Universiteti për Biznes dhe Teknologji [White] 60 60 20 60 0 200
Fakulteti i Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike [Yellow] 0 60 0 60 60 180
Universiteti për Biznes dhe Teknologji [Green] 0 20 0 20 90 130
RIT Kosova [Blue] 0 60 0 0 0 60
Fakulteti Juridik 20 20 0 20 0 60
Fakulteti i Shkencave Kompjuterike në Universitetin “Ukshin Hoti” 20 20 0 20 0 60
RIT Kosova [Yellow] 0 20 0 20 0 40
Kolegji Universum 0 20 0 0 0 20
Fakulteti i Bujqësisë dhe Veterinarisë 0 20 0 0 0 20
Universiteti i Shkencave të Aplikuara në Ferizaj 0 0 0 0 0 0
Fakulteti i Inxhinierisë Mekanike 0 0 0 0 0 0

FIFA 21

19.04.2022
 • 18:00
 • Raundi i parë
 • 1 vs 1
20.04.2022
 • 18:00
 • Çerekfinale
 • 1 vs 1
21.04.2022
 • 18:00
 • Gjysmëfinalet
 • 1 vs 1
22.04.2022
 • 18:00
 • Vendi i 3-të & Finalja
 • 1 vs 1

CS:GO

09.05.2022
 • 18:00
 • Raundi i parë
 • 5 vs 5
10.05.2022
 • 18:00
 • Çerekfinale
 • 5 vs 5
11.05.2022
 • 18:00
 • Gjysmëfinalet
 • 5 vs 5
12.05.2022
 • 18:00
 • Vendi i 3-të
 • 5 vs 5
13.05.2022
 • 18:00
 • Finale
 • 5 vs 5

League of Legends

16.05.2022
 • 18:00
 • Raundi i parë
 • 5 vs 5
17.05.2022
 • 18:00
 • Çerekfinale
 • 5 vs 5
18.05.2022
 • 18:00
 • Gjysmëfinalet
 • 5 vs 5
19.05.2022
 • 18:00
 • Vendi i 3-të
 • 5 vs 5
20.05.2022
 • 18:00
 • Finale
 • 5 vs 5

Rocket League

06.06.2022
 • 18:00
 • Raundi i parë & Çerekfinale
 • 2 vs 2
07.06.2022
 • 18:00
 • Gjysmëfinalet, Vendi i 3-të & Finalja
 • 2 vs 2

PUBG

21.06.2022
 • 18:00
 • Finale
 • 4 vs 4
22.06.2022
 • 18:00
 • Finale
 • 4 vs 4